BRITT BOGÅRDH 10-25 SEPTEMBER

Välkommen på vernissge den 10 september!

Britt säger:

”Sedan jag gått i pension 2016 har jag äntligen haft tid och ork att ta upp ett intresse jag haft hela mitt liv. Jag hade en mormor som målade olja och som lät mig prova. Det var kärlek från första stund.
Att bli konstnär på heltid var aldrig min önskan. Jag ville arbeta där jag hade kontakt med människor och utbildade mig till sjuksköterska och senare till vårdlärare. Men jag visste hela tiden vad jag skulle ägna mig åt efter pensionen och bildskapandet pockade hela tiden på.
I mitt måleri vill jag utforska färgen och ljuset.
Mitt motivval kommer nog aldrig att bli vår fantastiska natur.
Jag har hela livet arbetat handgripligen med människor och i miljöer påverkade av människor och det styr mitt val av motiv märker jag.
Jag vill oftast att mina målningar ska ställa en fråga, väcka en känsla eller fånga ett skeende. Det kan vara en fråga eller ett skeende från det mellan-mänskliga planet till det globala.”