TONY ROOS

Då var det snart dags för Tony Roos att ställa ut hos oss på Konstviken och detta vill ni inte missa! Vernissage den 11/3 klockan 12-15. Vi ställde frågan till Tony Roos om vad han vill förmedla i sin konst:
”I mitt måleri vill jag förmedla en känsla av verkligheten, jag kallar måleriet modern realism. Oavsett om naturen, byggnader, interiörer, människor etc upplevs som
”ful” eller ovanligt ”vacker”. Realismen skildrar, i korthet, verkligheten i så hög grad som möjligt, så som jag ser den. Jag har med stor entusiasm ägnat mig åt att avbilda sådant som kanske upplevs som gammalt men ända finns i vår närhet. Det kan ibland upplevas som romantiskt men ocksa som en uppmaning att ta vara på det enkla och naturliga som vår skärgard, vattnet, insjöar, kåkar, fartyg med mera. I mitt måleri har ljuset, kontraster och ett kraftfull måleri stor betydelse för helheten i uppbyggnaden av måleriet”. Tony Roos